petak, 15.04.2011.

Gotovina: Politika je pobijedila pravdu



Tužan sam i razočaran. Gotovina je proglašen krivim i nepravomoćno osuđen na 24. godine zatvora. Čermak je na sreću proglašen nevinim. Markač je proglašen krivim i nepravomoćno osuđen na 18. godina zatvora.

Osobno vjerujem u generalovu nevinost i današnja presuda za mene je zaista sramotna pobjeda politike nad pravdom. Nadao sam se da će presuda biti oslobađajuća i da ćemo ove godine završiti dva dugotrajna i mukotrpna procesa za našu zemlju. Mukotrpan i dugotrajan proces pregovora s EU i mukotrpan i dugotrajan proces dokazivanja da je na Hrvatsku izvršena agresija od strane srpsko-crnogorskih vojnih snaga 1991. godine te da su naši generali samo branili svoju domovinu i svojoj djeci i svima nama gradili temelje za svjetlu europsku budućnost. Očito da je našim generalima presuda donijeta već davno prije na nekom drugom mjesto umjesto na sudu prema predočenim dokazima. Ova presuda me razočarala ne samo zbog Gotovine i Markača već i zbog toga što se njome ostavio trag sumnje da je naša zemlja izgradila neovisnost na zločinima i protjerivanju srpskih civila. Nadam se da će drugostupanjska presuda biti pravedna i vratiti naše osuđene generale u Domovinu.

Kako je Gotovina uopće došao na optuženičku klupu Haaškog suda? General Ante Gotovina rođen je 12. listopada 1955. Kao mladić, sa 16. godina pobjegao je brodom kao slijepi putnik iz svog rodnog mjesta i prije nego što je napunio 18. godina prijavio se u francusku Legiju stranaca u kojoj se obučavao nekoliko godina. Sudjelovao u brojnim bitkama u Čadu, Obali Bjelokosti i Kongu. Kada je 1991. Hrvatska proglasila samostalnost Gotovina se nalazio u Argentini. Čuvši tu vijest odmah se u lipnju 1991. vratio u Hrvatsku i postao članom Zbora narodne garde (ZNG). Sudjelovao je u jako puno bitaka u Domovinskom ratu, od Zapadne Slavonije do Splita,Zadra, Livna, Dinare i Knina i s vremenom napredovao od zapovjednika, brigadira do generala. Umirovljen je u rujnu 2000. godine. Zbog prijetnji da će biti uhićen i izručen Međunarodnom sudu u Haagu 2001. godine odlučuje se na bijeg iz Hrvatske. Uhićen je 7. prosinca 2005. godine na Kanarskim otocima nakon višegodišnjeg skrivanja. 11. ožujka 2008. počelo je suđenje. Danas, 15. travnja 2011. je izrečena ova sramotna presuda ovog nevjerodostojnog suda.

12:09 - Komentiraj { 18 } Print - #

Komentari On/Off

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Image Hosted by ImageShack.us

since 18th January 2008

* sve mikro i makroekonomske teme
* najaktualnije vijesti iz svijeta businessa i politike
* brojne kritike na svakodnevne teme

Image Hosted by ImageShack.us


Sva pitanja šaljite na ovaj mail


Image Hosted by ImageShack.us

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Forum.hr
Monitor.hr


Tko je Funky Business?
- magistar ekonomije
- međunarodni volonter
- ljubitelj likovne umjetnosti




Do sada vas je bilo na blogu:free hit counter

hit counter



Vaši komentari na temu posta su uvijek dobrodošli kao i vaše kritike i pohvale. Svi komentari koji imaju svrhu reklame drugog bloga ili u sebi sadrže uvredljiv sadržaj biti će trajno izbrisani te će autorima istih biti zabranjeno daljnje komentiranje.

Image Hosted by ImageShack.us
since 18th January 2008